Bolagsinformation:

 

Calmelin

Vanadisvägen 43

113 23 Stockholm

Organisationsnummer: 556859-6158

Mail: info@calmelin.se

Här kan du läsa om Calmelins© köp och leveransvillkor. Det är viktigt både för oss och er som kunder att ni läser igenom villkoren när ni köper våra produkter så att det inte blir några tråkiga missförstånd. Så ta dig några minuter och läs igenom vad det är som gäller.

Beställa Calmelin© online

Våra erbjudanden gäller endast personer över 18 år. Annars behöver man målsmans tillstånd för att beställa från oss. Kom ihåg att ange födelseår.

Beställning av produkterna sker via nätbutiken www.calmelin.se. Vid beställning träffas avtal om köp först när calmelin.se bekräftat beställningen genom hemsidans betalfunktion.

När kunden har lagt en beställning kan calmelin.se inte ändra i beställningen, returvillkoren gäller.

Personuppgifter

Vi behandlar alla kundens personuppgifter konfidentiellt och i enlighet med den nya GDPR-lagen. Calmelin© garanterar att inga personuppgifter säljs eller används till reklamutskick från tredje part. Din e-postadress används till orderbekräftelsen samt till övrig information om din beställning. Vi förbehåller oss också rätten att i vissa fall göra reklamutskick om du inte angett att du inte vill ha dessa. Vill du läsa mer om hur Calmelin och den nya GDPR-lagen så finns den informationen under menyn Integritetspolicy.

Leverans

Calmelin© sänder sina leveranser med Postnord. Din försändelse landar i din brevlåda inom 2 – 3 arbetsdagar efter att vi har mottagit din beställning. Försändelsen är anpassad för att kunna gå ner i ett vanligt brevinkast.

Kortbetalning

Calmelin© erbjuder i samarbete med Klarna. Vid kortköp debiteras ditt kort i samband med köpet. Skulle det vid ditt köptillfälle inte finnas pengar på ditt kort kommer din betalning ej att gå igenom och du får ett meddelande om att köpet inte gick att fullfölja.

Köp mot faktura

I samarbete med Klarna erbjuder vi betalning mot faktura som skickas till din folkbokföringsadress med 10 dagars betalningsvillkor från och med att ordern är expedierad. Väljer du att betala med faktura kommer vi att göra en kreditprövning. Fakturaköp är endast möjligt för privatpersoner folkbokförda i Sverige. Vid betalning mot faktura accepteras endast leverans till folkbokföringsadress.

Klarna är den fysiska enhet som du vänder dig till ifall du har frågor om din faktura.

Faktureringsavgift på fakturaköp är för närvarande 20 kronor.

Vid försenad eller utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta med gällande reporänta + 19,00%, dock lägst 20 % samt ersättning för skriftlig betalningspåminnelse med det belopp som anges i lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader mm eller motsvarande lag som ersätter denna.

Fri frakt 

Inom Sverige är det fri frakt, men för försändelser till övriga nordiska länderna blir porto- och expeditionsavgiften 59kr.

Ångerrätt

I enlighet med konsumentköplagen har du rätt till 14 dagars ångerrätt. Ångerrätten innebär att kunden har rätt att ångra köpet för oanvänd produkt. För att vi ska kunna ta tillbaka varan måste asken vara oöppnad och en kopia på fakturan ska bifogas. Om vi tar emot en retur utan hänvisning ligger det på kund att ta kontakt med oss och meddela oss att varan skickats i retur för att kunna kreditera fakturan eller kortköpet.

Retur

Du har rätt att sända retur på oöppnad produkt inom 14 dagar efter du mottagit den. Ta kontakt med kundservice innan du postar dem och returadressen står på alla produktaskar. När vi får tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad eller öppnad, betalar vi tillbaka det belopp du har betalat samt omkostnader. Du som kund står för risken vid eventuell retur till Calmelin.se, om varan ej kommer fram till Calmelin.se kan företaget inte kreditera faktura eller betala tillbaka pengar till ditt betalkort.

Reklamation

Calmelin© följer gällande bestämmelser i Konsumentköplagen. Det innebär att du har rätt att reklamera en vara inom tre år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Påtala eventuella fel inom skälig tid. Om det blir en tvist som vi inte lyckas lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna Reklamationsnämnden.

Återbetalning

Du som kund har rätt att återfå pengarna inom 30 dagar om du häver köpet från den dag då vi mottagit meddelandet. Om företaget företar omleverans eller avhjälpande av felet vid reklamation skall eventuella fraktkostnader återbetalas inom 30 dagar från den dag företaget mottagit den reklamerade varan.

Priser

Alla priser på Calmelin© anges i Svenska kronor är inklusive svensk moms. Prishöjningar kommuniceras på https://www.calmelin.se.